Hoe kun je thuis gezellig koffiedrinken? Nu de horeca dicht zit?

koffiestation

Ik ben vast niet de enige die het mist om ergens een kopje koffie te gaan drinken. Hoewel ik beslist geen uitgaansbeest ben, kan ik altijd erg genieten van een bezoekje aan een horecagelegenheid voor een kop koffie.

Het liefst met een plakje cake erbij.
Maar helaas, door de coronacrisis kan het gewoon even niet.
Zo kwam ik op het idee om te kijken hoe je thuis dat 'uit-gevoel' kunt creëren. Met andere woorden:
'Hoe kun je thuis gezellig koffiedrinken?'

Hoe kun je thuis gezellig koffiedrinken?

Om het horeca-gevoel te creëren, is het om te beginnen belangrijk er wat van te maken. En dan bedoel ik niet alleen van je koffie, maar ook van je presentatie.

1. Presenteer je koffie net zoals in de horeca

Ga maar na: als je ergens koffie gaat drinken wordt de koffie bij je op tafel gezet in een kopje op een schotel. Dus weg met de grote mokken!
Mijn favoriete manier van presenteren in horeca is de koffie op een dienblaadje, suiker en melk er naast, en zo'n likeurglaasje met water erin, of likeur met een toefje slagroom.
Dat zijn dingen die je thuis ook kunt doen!

2. Zet bijzondere koffie zoals Italiaanse koffie of Russische koffie

Kies voor een bijzonder gevoel en dus voor een bijzondere koffie! Drink in plaats van je gewone koffie bijvoorbeeld Italiaanse koffie. Italianen staan niet voor niets bekend om hun goede kwaliteit koffie.

Espresso

Zo is Espresso de nationale drank van Italianen. Het is een klein, sterk kopje koffie. Zelf vind ik deze Italiaanse koffie wat aan de sterke kant, maar de meeste mensen zijn er dol op. Vind je één kopje Espresso niet genoeg? Dan maak je er een Doppia van: een dubbele Espresso : )

Cappuccino

Een andere beroemde Italiaanse koffie is natuurlijk de Cappuccino! Zelf vind ik deze Italiaanse koffie altijd het vriendelijke zusje van de krachtige Espresso : ) Een Cappuccino is een combinatie van sterke espresso met warme melk en een dikke schuimlaag er op.
En maak je geen zorgen, dat je zelf geen Italiaanse koffie kunt maken. Er zijn allerlei Italiaanse koffiesoorten te koop die je op weg helpen naar jouw lekkere Italiaanse koffie thuis!

3. Ruim de boel op

Zorg dat het om je heen voldoende netjes is, zodat je rustig van je kopje koffie kunt genieten. Als je de hele tijd zit te kijken en te denken: 'Oh ja, ik moet nodig de gordijnen wassen,' en dergelijke, dan is dat niet ontspannend. Zorg dus voor optimale omstandigheden.

4. Maak je eigen 'koffiestation'

Je hebt het bij Starbucks vast wel eens gezien: ze hebben daar een soort 'koffiestations' waar melk, suiker etc staat om te gebruiken in je koffie. Als je de ruimte hebt, kun je thuis ook zo'n koffiestation maken. Een simpele trolley, of oud laag keukenkastje kan al genoeg zijn! Op de website van Starbucks geven ze tips voor zo'n koffiestation!
Bovenaan deze post zie je een foto met zo'n eigen koffiestation! Vooral het schoolbordje vind ik een leuke 'touch'!

5. Neem de tijd voor je koffie

Deze laatste tip is misschien wel de belangrijkste. Slurp je koffie niet even snel-snel op, maar neem er de tijd voor. Net zoals je in een restaurant zou doen. Trek minstens 20 minuten uit om koffie te drinken. Of het nou 'gewone' koffie is of Italiaanse koffie.

Tot slot

Hoewel thuis koffie drinken nooit hetzelfde zal zijn als koffie drinken in de horeca, kun je wel degelijk dingen doen om van thuis koffie drinken toch ook een klein feestje te maken. Door bijvoorbeeld een Italiaanse koffie maken bij je eigen koffiestation en dit feestelijk aan  jezelf te presenteren in je opgeruimde kamer!
Ik hoop dat deze blogpost je geïnspireerd heeft.

Lees ook: Koffie en gordijnen! en mijn post over Uitgestelde koffie.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *