Koffie uit de Senseo: helemaal niet zo lekker

Senseo koffie

Het is alweer 12 jaar geleden dat de Senseo op de markt kwam. En meer dan de helft van de Nederlandse huishoudens heeft een Senseo in huis.

Senseo koffie slechte naam

Maar de koffie die je er mee maakt heeft niet zo'n goede naam. Veel mensen vinden Senseo koffie niet lekker. En in een test van Kassa Magazine scoorde geen enkele koffiepad een echte voldoende. Het hoogste cijfer kregen de Senseo pads: een 5,8.Laatst bezocht ik een oudere dame, en zij bood me koffie aan. Vervolgens waarschuwde ze me: 'Het is wel Senseo hoor!' Dat verbaasde me. Bij oploskoffie hoor ik het wel graag van te voren. Maar bij Senseo? Zo erg is het toch niet?!

Hoe komt het dat koffie met de Senseo vaak niet zo lekker is?

Barista Joost Klaverdijk noemt in Kassa Magazine een aantal verklaringen:
  • Voor een lekkere espresso of koffie gebruik je zo'n 9 gram vers gemalen koffie. In een koffiepad zit waarschijnlijk minder koffie.
  • De kwaliteit van de koffiebonen is minder. Daardoor is de smaak slapper. Maar die minder goede koffiebonen maken de prijs mogelijk.
  • Je weet niet hoeveel tijd er zit tussen het malen van de bonen en het verpakken. Gemalen koffie raakt snel het aroma kwijt.

Leestip: Zit er varkensvet in koffiepads?

 

Hoe denk jij over de smaak van Senseo koffie?

 

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *