Koffie zetten met verse koffiebonen

koffie zeten met verse koffiebonen

Op marktplaats kocht ik zo'n mooie ouderwetse koffiemolen van Douwe Egberts. Maar helaas viel de koffie een beetje tegen...

Koffiemolen D.E: schoonmaken met rijst

Allereerst heb ik mijn koffiemolen schoongemaakt door er rijst in te malen, dat was een tip die ik op het internet vond.

Koffiebonen malen met D.E. koffiemolen

En toen kwam het moment om mijn koffiebonen te gaan malen! Met wild kloppend hart zette ik mijn D.E. koffiemolen op 'fijn' , en zette met het resultaat koffie met mijn snelfilter koffiezetapparaat.

Koffie waterig en vieze smaak

Op de zak koffiebonen staat: 7 à 8 gram bonen op 120 cc water te gebruiken. Zorgvuldig heb ik dat afgemeten, maar de koffie zag er raar waterig uit en smaakte matig. Volgens mij doe ik iets fout! Ik voel me net de vader van Tita Tovenaar die zijn hele leven op zoek was naar het perfecte recept om 'aardbeziën' in kamelen te veranderen.

Leestip

Filterkoffie zetten

Dus heeft iemand nog tips om van versgemalen koffiebonen lekkere koffie te maken?

Vergelijkbare berichten

10 reacties

 1. Je moet 8 gram bonen per kopje water gebruiken het water in je koffiezet apperaat gooien, koffie malen met conische maler
  en in je filterzakje gooien.
  Als koffie klaar is doe ik er warme melk bij tot ik hem goed van kleut vind, dan laatste melk opkloppen en je hebt een perfect bakje koffie

  Ik gebruik koffie bonen van de kleine koffiebranderij in den haag en van cuppamore in ridderkerk ( uit de supermarkt is bagger)

 2. Zelfgemalen bonen zijn erg lekker! ook voor snelfilterkoffie. tenminste dat is mijn ervaring. ik hanteer (voor alle soorten koffie die in een snelfilter gaan, ook voor 'campingkoffie') : één maatschep koffie per (grote) kopje. voor mokken: 1 maatschep met een kop erop, of 3 afgestreken maatscheppen per 2 mokken. maar ik hou van sterke koffie. die maatschepjes zijn de standaard dingen die je bij de blokker enzo kunt halen. Succes met het vinden van jouw perfecte mix!
  Yvonne

 3. Wij gebruiken ook dezelfde koffiemolen van DE, Nicole. Voor een volle kan koffie, doe ik 2 gemalen bakjes in het filterzakje, maar je kunt ook een halfje meer doen als je van sterke koffie houdt.
  Wij gebruiken meestal espressobonen ( van de Kruidvat ).
  Het moet kunnen dus, met een filterzakje, maar misschien is het nog even wennen. Succes!

 4. Mij is eens verteld dat je niet kokend water op de gemalen koffie hoort te gieten, maar dat je heel even dient te wachten met opgieten, anders verbrandt de koffie en dat smaakt niet lekker.
  Wacht ook weer niet te lang met opgieten want als het water teveel afkoelt neemt het de smaak van de koffie niet mee.
  Wij zetten koffie met de hand, dus met water uit de fluitketel op koffie in een filterzakje, waaraan we nog hebben toegevoegd: een schepje Buisman (gebrande suiker) en een snufje zout (om het bittere randje van de koffie te halen). Zo deed onze oma het!

 5. wat ik mij kan herinneren, moet je eerst een klein beetje kokend water op de gemalen bonen gooien en ze even laten wellen (30-60 seconden) en dan pas de rest opgieten anders dondert alles langs je bonen zonder smaak mee te nemen.

  laat weten of het scheelt!

 6. Voor zover ik weet zijn zelfgemalen bonen niet geschikt om snelfilterkoffie te maken. Zelf gemalen is volgens mij bedoeld voor een "perculator" of gewoon op de bodem van een stenen koffiekanwater erop en een poosje laten trekken.

 7. Ik heb een princess 249401 en ik wil verse koffie en ik doe 2 kopjes water er in hoeveel zal ik die bonen doen voor een sterke bakje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *