Nespresso cups: waar komen ze eigenlijk vandaan?

nespresso cups

Koffie wordt niet voor niets vacuum verpakt.

Als je dat niet doet gaan de aroma's van de koffie namelijk verloren. En dat is jammer! Want dan smaakt je koffie niet meer zo lekker.

Voorgemalen koffie verliest snel haar versheid

Voorgemalen koffie verliest heel snel haar versheid. En dat proces begint helaas zo gauw je een pak vacuum verpakte koffie opent. Zoals het rode, rechthoekige pak gemalen koffie van Douwe Egberts dat ik altijd koop.

Zo gauw ik het open knipt komt het aroma me tegemoet. Maar ik weet ook dat vanaf dat moment de koffie in snel tempo haar aroma verliest. Om dit proces te remmen doe ik het in een speciale bus voor koffie. Maar helaas helpt dat niet 100%.

Altijd verse koffie met Nespresso cups

Het probleem van de koffie die haar smaak verliest wordt opgelost met Nespresso cups.

De koffie wordt zuurstofvrij (met enkel stikstof) in een aluminium capsule verpakt. Daardoor blijft de koffie langer vers (1 jaar na productie, zoals vermeld op de kartonnen verpakking).


Verpakking gaat pas open op het moment dat je koffie zet

Het grote voordeel van Nespresso cups is dat je de verpakking pas open maakt op het moment dat je koffie zet. Dat doet het Nespresso apparaat automatisch voor je!


Als je de Nespresso cup in het koffieapparaat zet, dan prikt het de capsule open.

 Je blijft dus niet met koffie zitten die je moet bewaren. In die zin gaan Nespresso cups verspilling tegen. Hoewel ze tegelijkertijd weer afval opleveren vanwege de lege capsules.

Om die reden kiezen sommige mensen voor een hervulbare cup zoals de Waycap Nespresso.

Inmiddels worden de Nespresso cups volop nagemaakt. Je vindt ze zelfs bij de Lidl!


Conclusie over Nespresso cups

Het grote voordeel van Nespresso cups is dat je altijd verse koffie hebt. De verpakking wordt namelijk pas geopend op het moment dat je koffie zet. De koffie kan dus niet van te voren aroma's verliezen.

Het grote verschil met koffie pads (voor de Senseo) is dat die niet vacuum verpakt zijn. Bij pads heb je dus wel last van verlies van aroma's.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *