Daarnaast vind je ook de persoonlijke ervaringen van koffiedrinkers. Wat betekent koffie voor hen? En hoe drinken ze hun koffie?

De geschiedenis van Koffiezettertje

Als kind dronk ik graag koffie bij mijn oma. Koffie Hag in een boerenbont kommetje om precies te zijn.

In zo’n boerenbontkommetje lepelde mijn oma koffiehag en suiker. En daar gooide ze dan kokend heet water bij. En lékker dat ik het vond! Ik kan het me nu niet meer voorstellen.

Afgezien van de koffie Hag van mijn oma was ik verder geen koffiedrinker. Ik dronk vooral thee. Behalve in restaurants. Dan dronk ik wel graag een kopje koffie.

Moeder en koffie drinken

Pas ergens in de dertig werd een kopje koffie een vast onderdeel van mijn dag. En dat kwam door de Senseo. Ik vond het namelijk erg lastig om koffie te zetten. En met de Senseo kón ik het niet fout doen meende ik. Lange tijd was ik heel blij met mijn Senseo.

En toen verschenen de berichten dat de Senseo koffie eigenlijk een slap aftreksel was. Ik had ook een koffiefilterapparaat, dat ik gebruikte als er bezoek kwam, en voor mijn cursisten van de cursus Samen Bevallen.

Koffiefilterapparaat

Dat begon ik meer en meer te gebruiken, in plaats van mijn Senseo. Uiteindelijk deed ik mijn Senseo naar de kringloop, en maakte voortaan mijn dagelijkse kopje koffie met mijn Philips Cucina. En dat doe ik nu nog steeds. Elke ochtend om een uur of tien.

Mijn kopje koffie betekent voor mij een moment van rust en bezinning. Van even lekker zitten, en voor me uit mijmeren. Maar elke maandagochtend betekent koffie gezelligheid en ervaringen uitwisselen. Want dan drink ik koffie met twee collega moeders.

In de rubriek Koffiepaspoort lees je hoe anderen hun koffie drinken.
En rechts vind je alle rubrieken.

Ik wens je veel leesplezier!
En neem er een lekker kopje koffie bij!