Senseo koffie: van top naar flop?

senseo koffie

In het programma Boer zoekt vrouw zag je deelnemer Carine een Senseo pad een beetje plat drukken om hem vervolgens in haar Senseo te doen, en daarna haar boer een lekker bakje Senseo koffie aanbieden. Haar ‘platdruk’ gebaar zal denk ik herkenbaar zijn voor iedere Senseo gebruiker : )

Toch is Senseo koffie anno 2020 een omstreden koffie! Veel mensen halen er hun neus voor op.

Hoe is het Senseo apparaat, dat ooit een revolutionair en populair koffiezetapparaat was, toch zo in het verdomhoekje geraakt?

Op vice.com gaan ze op zoek naar een verklaring!

Senseo: het begon zo goed

De Senseo werd in 2001 op de markt gebracht door Philips en Douwe Egberts. De Senseo had, en heeft nog steeds een aantal duidelijke voordelen:

  1. Het is heel makkelijk: je kunt eigenlijk amper wat fout doen.
  2. Je kunt de koffie heel precies afstemmen op de persoonlijke smaak. Houdt iemand van sterke koffie? Dan gebruik je gewoon een Senseo pad voor dat type koffie. 
  3. Met een Senseo heb je heel snel een kopje koffie klaar.
  4. Je kunt heel makkelijk kleine hoeveelheden koffie maken. Niet iedereen wil een grote kan koffie.
  5. Elk kopje koffie wordt vers gezet.

Senseo: wat ging er mis?

Hoe kan het dan dat de Senseo anno 2020 wordt gezien als een sneu koffiezetapparaat? Ik herinner me zelfs dat ik een keer ergens op de koffie was, en dat mijn gastvrouw mij verontschuldigend waarschuwde dat ze Senseo koffie had!
Eén van de kritiekpunten van bijvoorbeeld bezuinigingsgoeroe Marieke Henselmans is dat een kopje Senseo koffie relatief veel duurder is, dan gewone filterkoffie. En tsja, dat is ook wel zo inderdaad.
Het grootste kritiekpunt op Senseo koffie nu, is dat het niet lekker is. 

Wat kunnen eigenlijk de redenen zijn dat iemand Senseo drinkt? Is het goedkoop of zo?

— Sylvia Witteman (@sylviawitteman) September 6, 2017

Tsja, over smaak valt te twisten denk ik. Zelf heb ik er geen problemen mee, maar ik ben dan ook niet een koffie connaisseur!

En last but not least, hielp het ook niet dat Nespresso met hun Nespresso cups kwam. Daarmee kun je ook snel en eenvoudig koffie maken, maar van betere kwaliteit dan met een Senseo pad.

Tot slot

Wie snel en makkelijk koffie wil zetten, kan prima terecht bij een Senseo. Ik heb er zelf geen problemen mee. Zelf zet ik koffie met een ‘ouderwets‘ koffiefilterapparaat. Ik vind dat namelijk gezelliger en knusser en het past ook beter bij een eenvoudig leven.

Leestip: Douwe Egberts punten sparen.

Met welk apparaat zet jij koffie?

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *