Koffie bij Starbucks

De keten Starbucks spreekt al jarenlang tot mijn verbeelding. In de vele 'momlit' speelt Starbucks vaak een grote rol, als ontmoetingsplek voor moeders met hun kinderen, en verder hoor ik vaak verhalen over schrijvers die hun boek schreven in een Starbucks.

En er is zelfs een boek getiteld Hoe Starbucks mijn redding werd. Hierin verteld een voormalig succesvol directeur hoe hij zijn baan verloor, en uiteindelijk het geluk vindt als 'barista' bij de Starbucks.

Koffie bij Starbucks!

Ik wilde dan ook dolgraag zelf eens een Starbucks bezoeken en mij dan voelen als die moeders in de momlit boeken! Afgelopen woensdag was het zover: ik had afgesproken met een vriendin bij de Starbucks in Utrecht. Nu zou ik eindelijk kennis maken met die befaamde keten, en de koffie proeven.

Waar zijn de kleine bekers?

Wat me meteen opviel was dat het 'terras' voor de Starbucks helemaal vol zat, en ook binnen was het druk. Niettemin werden we snel en vriendelijk geholpen. Nou drink ik mijn koffie normaliter het liefst in een porseleinen kopje, maar ik wist dat de koffie bij de Starbucks in papieren bekers wordt geserveerd. Wel schrok ik van het formaat! De kleinste maat beker heette 'Large' en de daaropvolgende formaten hadden buitenissige namen die ik me niet kan herinneren.

Ik nam dus een Large koffie, en bij een aparte balie kon ik kiezen uit magere melk, koffiemelk, en gewone melk die klaar stond in thermoskannen. Er waren houten stokjes om te roeren, en zakjes met suiker. Daarna zochten we een plekje, en ik vond het gezellig zitten, daar bij die Starbucks.

Wel maakten de machines waarmee de koffie werd gemaakt veel kabaal, waardoor een conversatie wat lastig was. En het was er stikheet, waardoor het zweet van mijns aanschijns droop.

Conclusie

Ik vond het superleuk om eindelijk eens bij de Starbucks koffie te drinken, maar het is niet zo dat het de lekkerste koffie was die ik ooit heb gedronken. Bovendien drink ik mijn koffie liever in een porseleinen kopje en in een kleiner formaat. En als het dan ook nog bij mij aan tafel gebracht wordt, ben ik helemaal een gelukkig mens.

Voor de sfeer en de beleving vond ik de Starbucks een bezoekje waard, maar het is niet dat ik sta te trappelen om er weer naar toe te gaan.

In ieder geval niet voor de koffie.

Lees ook Starbucks Doetinchem

Hoe vind jij de koffie van Starbucks?

Vergelijkbare berichten

16 reacties

 1. Husband moest vorige week een paar provincies verderop zijn(overzee)en vloog daar heen.Op de airport kocht hij koffie bij bovengenoemde.Hij vertelde me:Ik nam 2 slokken en de rest verdween in de prullenbak. Bah, net teer.Moet je weten dat hij een echte kofffieleut is.
  Tja, er zijn betere hoor. Je hebt hier een icecap.Top!Zoek maar op het net.Bij T.im Hortons.ca
  Groet, Wilma

 2. Manlief heeft het ook steeds de grote maten waarin je kennelijk koffie moet drinken. O.a. ook op Schiphol, is de kleinste maat enorm.
  Starbucks is leuk om een keertje uit te proberen, maar lekkere koffie, nee dat niet. Slapjes en een beetje nietszeggend.

 3. Nee, die met veel te veel water aangelengde koffie van Starbucks hoeft voor mij ook niet. Als het niet anders kan dan neem ik de kleinste beker en laat er nog wat van staan. Zelf koffie zetten is beter en smakelijker.
  Vergeet niet dat de klanten die op stoelen en banken zitten lang niet de enige klanten zijn. Waar ik me steeds weer over verbaas is het aantal mensen dat het nodig vindt om met die dure, hete rommel op straat te lopen en zelfs aan die bekers loopt te slurpen in drukke treinen en de supermarkt. Zat laatst in een stampvolle trein en vlak boven mijn hoofd zag ik zo'n beker gloeiend hete koffie in de hand van een staande passagier. Kind in de buggy, telefoon tegen een oor en een beker koffie in de andere hand is ook een alledaags straatbeeld. Kunnen ze niet wachten tot ze thuis of op hun werk aakomen? Gezellig is toch anders vind ik.

 4. Meestal vragen ze bij Starbucks of je de koffie daar op wilt opdrinken of mee wilt nemen. In het eerste geval doen ze het in een grote mok van aardewerk of porselein (I'm not sure :P), dus dan hoef je het niet uit een papieren bekertje te drinken 🙂

 5. De Starbucks in Nederland zijn ook niet gezellig. In nieuw Zeeland en Canada was het heel anders.stonden verschillende lekkere en luie stoelen. Je hebt er wel gewone bekers van porselein hoor, gewoon om vragen. Je kunt ze er ook kopen en elke keer weer laten vullen. Of het de lekkerste koffie is die er bestaat weet ik niet, koffie gewoon zoals wij het kennen in Nederland is niet mijn ding, vind ik niet lekker. Starbucks is wel gespecialiseerd in koffie met heel veel smaakjes en daar hebben ze er veel van. Mij maak je dan ook altijd erg blij met een white mocca coffee, of een vanille latte. Maar kan mij voorstellen dat mensen die gewone echte sterke koffie lekker vinden daar niets aan vinden. Manlief noemt het hier ook wel eens mijn nepkoffie, haha. Starbucks is hier in Nederland ook gewoon duur, Amerika betaal je veel minder.
  In Rotterdam centrum heb je ook mocca more, zelfde soort keten en misschien nog wel lekkerder. Net als de coffee compagny.

 6. Bij mij in de buurt (Indische Buurt) Amsterdam heb je een klein jaartje een Coffee Company. Het loopt best wel goed maar wat storend is dat iedereen daar achter zijn laptop zit. En aangezien die van mij altijd thuis blijft, voel je je daar net een zombie. Het traditionele café aan de overkant met ook groot terras is veel gezelliger en ook gewoon leuker doordat ze geen merk verkopen, je kunt daar ook een lekkere kop koffie bestellen zonder gelijk allerlei stomme termen te moeten gebruiken die de lading niet dekken. Dus geef mij maar een gezellig café . Gr. Anne

 7. Ik kom voor mijn werk regelmatig langs de Starbucks in Utrecht maar drink er nooit wat, omdat het altijd zo druk lijkt. Eerder had je op station Utrecht restaurant Tijd, dat zelfs nog een poosje een bookcrossing plank heeft gehad. Dat vond ik pas prettig afschakelen onderweg, lekker relaxed. En ja koffie in gewoon formaat proceleinen kopjes, zodat je je onderweg niet hoefde af te vragen of er tegenwoordig nog wel of niet meer toiletten in de treinen zijn. De studenten die er werkten namen ook altijd de Tijd dus rekende ik meestal meteen af zodat ik mijn aansluiting niet hoefde te missen. Maar de koffie van Starbucks is lekker hoor.

 8. Blij dat jij het ook eens ziet; ik erger me al jaren aan de overdreven verering die ze krijgen. Bovendien vind ik het een gotspe dat Amerikanen de euvele moed hebben om ons te gaan uitleggen wat lekkere koffie zou zijn.

  Toegegeven, toen ik jaaaaaren geleden in de VS was (en deze keten nog niet was opgerukt naar Europa), bleek Starbucks de enige plek waar de koffie nog enigzins te "zuup'n" was, want dat is -zoals bekend- nogal een uitdaging daar. Maar ook ik ergerde me aan de waanzinnig grote papieren bekers (ik ben toch geen kind in een pretpark) en de belachelijke variatie aan melk en koffiesoorten.

  Waarom zijn er geen Starbucks in Italie en Frankrijk (voor zover ik weet)? I rest my case!

  Doe mij ook maar een porseleinen kopje met heerlijke espresso! het liefst in een Italiaanse bar....

  groet,
  Louise

 9. Leuke recensie! Wij hebben hier geen Starbucks en ik vroeg me al af of we wat missen. Ziet er altijd leuk uit in de film! Maar, als ik het zo lees, hoeven we er (voorlopig) niet speciaal voor in een trein te stappen 😉
  Misschien een keertje op vakantie. Verkopen ze er ook andere dingen dan alleen koffie? Chocolademelk voor kinderen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *