Herfst koffie en koffie en herfst!

In de zomer voelt een warm kopje koffie toch anders dan in de herfst vind ik. In de zomer is het namelijk vaak warm en soms is het bijna té heet om warme koffie te drinken. In zo’n geval is een ijskoffie een goed alternatief. Maar in de herfst en winter is de warmte van een warm kopje koffie juist heel prettig en troostend.
Zaterdag Goedemorgen Koffie Herfst
Wat is er fijner dan een zaterdagochtend in de herfst? Buiten wordt het langzaam licht, de wereld is stiller dan normaal en jij hebt alle tijd voor een warme kop koffie. Of je nu geniet van een espresso, filterkoffie of een latte met een vleugje kaneel – die eerste slok voelt als een warme omhelzing. De herfst is hét moment om extra te genieten van je koffiemoment. Trek een warme trui aan, nestel je op de bank en proef de rust.
Herfst Koffie

De herfst en koffie horen bij elkaar. Als de bladeren verkleuren en de dagen korter worden, verandert ook onze smaak. In plaats van ijskoffie lusten we opeens weer warme drankjes. En dat is niet voor niets. Een kop warme koffie in de herfst geeft energie en troost. Het is het perfecte drankje voor binnen mét uitzicht op de goudkleurige wereld buiten. Je kunt je koffie extra herfstig maken door er specerijen zoals kaneel, nootmuskaat of kardemom aan toe te voegen.
Koffie en Herfst
Koffie en herfst zijn een perfecte combinatie. Het is het seizoen van binnen knus zitten, een dekentje erbij en een goede kop koffie in je hand. Of je nu alleen bent of met het gezin – koffie hoort erbij. En wist je dat koffie ook nog eens heel goed past bij herfstsnacks? Denk aan een appeltaartje, noten of een stukje pure chocolade. Samen met je kop koffie wordt het helemaal feest.
Herfst Foto Koffie op social media
Het is populair om een mooie herfstfoto met koffie te delen op social media. Je ziet in deze tijd van het jaar de prachtigste plaatjes voorbijkomen: koffiekoppen tussen de herfstbladeren, dampende mokken naast pompoenen of een kop koffie in het bos. Het is een leuke manier om inspiratie op te doen en anderen te laten meegenieten van jouw herfstmoment. Gebruik hashtags zoals #herfstkoffie of #koffiegenieten om jouw foto met anderen te delen.
Goedemorgen Koffie Herfst

Een goedemorgen in de herfst begint met koffie. Het is het ideale moment om even wakker te worden, voor jezelf te zorgen en de dag rustig te starten. Zet je koffie met aandacht, ruik aan de bonen en geniet van het zetten. Die paar minuten alleen voor jou en je koffie maken écht verschil. Vooral in de herfst, als het buiten nog donker en koud is, is zo’n warm moment binnen goud waard.
Het verhaal van de Pumpkin Spice Latte Starbucks
De Pumpkin Spice Latte (PSL) van Starbucks is een heus cultureel fenomeen geworden sinds deze speciale herfst koffie in 2003 werd gelanceerd als een experimenteel herfstdrankje. Het idee ontstond tijdens een brainstormsessie waarin het team een smaak wilde creëren die de gezelligheid en warmte van de herfst zou vangen. Sindsdien is de PSL uitgegroeid tot een van Starbucks’ meest iconische producten, met honderden miljoenen verkochte exemplaren.
Limited Edition
De drank is elk jaar een limited edition en verschijnt traditioneel in augustus (vaak half augustus), waarmee het voor veel liefhebbers het officiële startsein van de herfst markeert. Kenmerkend voor de PSL is de combinatie van espresso, melk en een zoete pompoen-kruidenmix (kaneel, nootmuskaat en kruidnagel), afgemaakt met slagroom.
Wie geen Starbucks in de buurt heeft kan de Starbucks® Pumpkin Spice Latte koffiecups by NESCAFÉ® Dolce Gusto® kopen. Maar dan moet je dus wel het juiste koffiezetapparaat hebben. Gelukkig is er ook een algemeen recept voor Pumpkin Spice Latte!
Zelf Pumpkin Spice Latte maken (Starbucks-stijl)

Geniet van de iconische herfstsmaak van de Pumpkin Spice Latte gewoon thuis! Dit recept is eenvoudig en je hebt geen dure apparatuur nodig. Hier is hoe je het maakt:
Ingrediënten voor 1 kop PSL
- 1 shot espresso of 60 ml sterke koffie
- 250 ml melk (volle melk voor de romige textuur, maar plantaardige varianten werken ook)
- 1 eetlepel pompoenpuree (blik of zelfgemaakt)
- ½ theelepel pompoenkruidenmix (Deze kun je kant en klaar kopen of zelf mengen: meng kaneel, nootmuskaat, gember en kruidnagel).
- 1-2 theelepels suiker, ahornsiroop of honing (naar smaak)
- Optioneel: slagroom en extra kruiden voor garnering
Klaarmaken
- Maak een shot espresso of sterke koffie en giet deze in een grote mok.
- Verwarm de melk in een pannetje op middelhoog vuur. Voeg de pompoenpuree, pompoenkruiden en zoetstof toe.
- Klop met een melkopschuimer of garde tot alles goed is opgelost en de melk warm is (niet koken).
- Schuim de melk licht op met een opschuimer of garde.
- Giet het warme pompoen-melk mengsel bij de koffie in de mok.
- Top af met een toef slagroom en bestrooi met een snufje pompoenkruiden.
Probeer het eens en verwarm jezelf met een zelfgemaakte herfstknuffel in een mok! ☕
Pumpkin Spice Latte Recept van AH
Hieronder een lekker simpel recept voor Pumpkin Spice Latte van AH.
Conclusie
De herfst is een fijn seizoen voor koffieliefhebbers. Of je nu houdt van sterke espresso, zachte cappuccino of speciale herfstsmaken – er is voor ieder wat wils. Maak het jezelf gezellig, deel je momenten en geniet extra van je dagelijkse kop koffie. Proost op de herfst! ☕

