Om het horeca-gevoel te creƫren, is het om te beginnen belangrijk er wat van te maken. En dan bedoel ik niet alleen van je koffie, maar ook van je presentatie.
1. Presenteer je koffie net zoals in de horeca
Ga maar na: als je ergens koffie gaat drinken wordt de koffie bij je op tafel gezet in een kopje op een schotel. Dus weg met de grote mokken! Mijn favoriete manier van presenteren in horeca is de koffie op een dienblaadje, suiker en melk ernaast, en zo’n likeurglaasje met water erin, of likeur met een toefje slagroom.
Ā Dat zijn dingen die je thuis ook kunt doen!
2. Zet bijzondere koffie zoals Italiaanse koffie of Russische koffie
Kies voor een bijzonder gevoel en dus voor een bijzondere koffie! Drink in plaats van je gewone koffie, bijvoorbeeld Italiaanse koffie. Italianen staan niet voor niets bekend om hun goede kwaliteit koffie.
Een andere beroemde Italiaanse koffie is natuurlijk de Cappuccino! Zelf vind ik deze Italiaanse koffie altijd het vriendelijke zusje van de krachtige Espresso : ) Een Cappuccino is een combinatie van sterke espresso met warme melk en een dikke schuimlaag er op.
En maak je geen zorgen, dat je zelf geen Italiaanse koffie kunt maken. Er zijn allerlei Italiaanse koffiesoorten te koop die je op weg helpen naar jouw lekkere Italiaanse koffie thuis!
3. Ruim de boel op
Zorg dat het om je heen voldoende netjes is, zodat je rustig van je kopje koffie kunt genieten. Als je de hele tijd zit te kijken en te denken: ‘Oh ja, ik moet nodig de gordijnen wassen,’ en dergelijke, dan is dat niet ontspannend. Zorg dus voor optimale omstandigheden.
4. Maak je eigen ‘koffiestation’
Je hebt het bij Starbucks vast wel eens gezien: ze hebben daar een soort ‘koffiestations’ waar melk, suiker etc staat om te gebruiken in je koffie. Als je de ruimte hebt, kun je thuis ook zo’n koffiestation maken. Een simpele trolley, of oud laag keukenkastje kan al genoeg zijn! Op de website van Starbucks geven ze tips voor zo’n koffiestation!
5. Neem de tijd voor je koffie
Deze laatste tip is misschien wel de belangrijkste. Slurp je koffie niet even snel-snel op, maar neem er de tijd voor. Net zoals je in een restaurant zou doen. Trek minstens 20 minuten uit om koffie te drinken. Of het nou ‘gewone’ koffie is of Italiaanse koffie.
Koffie drinken thuis tot slot
Hoewel thuis koffie drinken niet hetzelfde zal zijn als koffie drinken in de horeca, kun je wel degelijk dingen doen om van thuis koffie drinken ook een klein feestje te maken. Door bijvoorbeeld een Italiaanse koffie te maken bij je eigen koffiestation en dit feestelijk aanĀ jezelf te presenteren in je opgeruimde kamer! Ik drink inmiddels net zo lief thuis koffie als buiten de deur!
Ik hoop dat deze blogpost je geĆÆnspireerd heeft voor gezellig koffie drinken thuis.
Voor wie graag een gezellig kopje koffie drinkt in een horecagelegenheid zijn het vervelende tijden. Vanwege de coronacrisis moet de horeca immers gesloten blijven. Het is een hard gelag voor alle horeca ondernemers, en natuurlijk ook voor ons, hun klanten. Dus geen kopje koffie meer bij Bakker Bart, of in je favoriete cafeetje. Hoe kom…
Is decaf ongezond? Of om precies te zijn: is decaf koffie ongezond? Wat is decaf? Decaf staat voor koffie zonder cafeĆÆne. Decaf koffie wordt dan ook wel cafeĆÆnevrije koffie genoemd. Bij decaf koffie is minimaal 97% van de cafeĆÆne verwijderd. Maar er gaan weleens geruchten dat decaf koffie slecht voor je is. En dat zou…
In de zomervakantie gaan we altijd een ochtend met het gezin naar Oberhausen. Onze eerste stop is meestal een Starbucks. Toen ik daar laatst vroeg om āein normaler Kaffeeā, keek de medewerker me aan alsof ik gek was. Ik probeerde uit te leggen dat ik gewoon koffie wilde met melk en suiker, maar ze dacht…
In het programma Boer zoekt vrouw zag je deelnemer Carine een Senseo pad een beetje plat drukken om hem vervolgens in haar Senseo te doen, en daarna haar boer een lekker bakje Senseo koffie aanbieden. Haar ‘platdruk’ gebaar zal denk ik herkenbaar zijn voor iedere Senseo gebruiker : ) Toch is Senseo koffie tegenwoordig een…
Elke laatste vrijdag van de maand ontkalk ik mijn koffiezetapparaat met azijn. En dat doe ik omdat het koffiezetapparaat dan langer meegaat. En bovendien beter zijn werk kan doen. Waarom je koffiezetapparaat ontkalken? In je koffiezetapparaat zit een element dat het water opwarmt. Dat verwarmingselement zit in een aluminiumframe. Tot zover niks aan de hand….