Koffiemolen van Melitta getest!

Ik heb een haat-liefde verhouding met huishoudelijke apparatuur. Enerzijds kunnen apparaten mijn leven makkelijker maken. Anderzijds bezorgen apparaten me juist kopzorgen.

Als ik bijvoorbeeld niet weet hoe ze werken. Ik ben niet zo technisch. Voeg daarbij een weerzin voor het lezen van gebruiksaanwijzingen en je begrijpt dat apparaten en ik niet altijd een gelukkige combinatie zijn.


Melitta koffiemolen: niets dan lof

Maar over de Melita koffiemolen die ik mocht testen van Espressokopen.nl heb ik alleen maar goede dingen te melden. En dat wil dus wat zeggen!


Koffiemolen van Melitta

De koffiemolen van Melitta is bedoeld om elektrisch koffiebonen mee te malen. De koffiemolen is 23 centimeter hoog en 12 centimeter breed. Dat maakt het een handig en compact apparaat dat ook goed in een keukenkastje past.

De koffiemolen bestaat uit 4 onderdelen die los kunnen:

  1. Het deksel aan de bovenkant van de koffiemolen
  2. Het bakje waarin de gemalen bonen vallen
  3. Het deksel op het bakje waarin de gemalen bonen vallen
  4. Het maalwerk. Dit kun je er eenvoudig uithalen om schoon te maken en terug te zetten. Koffiemolen van Melitta in beeld
Ik houd van goede en duidelijke uitleg, met plaatjes. Daarom hier onder de foto’s die ik van de koffiemolen heb gemaakt, zodat jullie een goede indruk van het apparaat kunnen krijgen!


Opvangbak van de koffiemolen

Hier onder de opvangbak nadat ik koffiebonen heb gemalen. Ik gebruikte stand twee:

Bovenaanzicht van de koffiemolen

Ik heb er net Douwe Egberts koffiebonen in gedaan:

koffiemolen melitta
Bovenaanzicht Melitta koffiemolen

Voorkant van de koffiemolen.

 Zoals je ziet kun je voor maar liefst 14 kopjes koffie bonen malen. Maar minder kan ook.

Voorkant Melitta koffiemolen

Zijkant koffiemolen

Aan de zijkant zit een knopje waarmee je kunt instellen hoe fijn je de koffiebonen wilt malen. Heel prettig: op het apparaat staat al voor welk type koffie je welke stand nodig hebt! In totaal zijn er maar liefst 17 standen!

Hoe smaakt de koffie?

Een apparaat dat goed werkt is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar uiteindelijk draait het natuurlijk allemaal om de vraag:

‘Is het lekkere koffie?’

Ik kan je verzekeren dat het antwoord een volmondig: ‘Ja’ is. Ik had speciaal Douwe Egberts koffiebonen gekocht om deze koffiemolen te testen. Normaliter gebruik ik namelijk ook altijd Douwe Egberts koffie, maar dan voorgemalen.

Door hetzelfde merk koffie te gebruiken weet ik zeker dat de lekkere smaak door het malen met de Melitta koffiemolen komt. En niet door het merk koffie.

De koffie smaakte echt heerlijk, en supervers!


Mijn conclusie over de Melitta koffiemolen

Wie houdt van koffie van vers gemalen koffiebonen heeft aan de Melitta koffiemolen een snel, betrouwbaar en makkelijke koffiemolen. Het apparaat wijst zich vanzelf.

Praktische informatie over de Melitta koffiemolen

De Melitta koffiemolen is voor 53,99 te koop bij EspressoKopen.nl.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

3 reacties

  1. Mijn moeder maalde vroeger de koffie in zo'n wandkoffiemolen van DE. Wel lekker zulke versgemalen koffie. Hoe is de prijs trouwens van koffiebonen. Ik heb de indruk dat er niet zoveel koffiebonen meer verkocht worden.
    Koffie met de hand zetten boven een thermoskan vond ik ook altijd zoveel lekkerder. Misschien met ik dat maar wee gaan doen 🙂

  2. Koffiebonen zijn in! Er bestaan erg veel soorten koffiebonen. Heb zelf een machine die verse bonen maalt voor ieder kopje koffie. Je proeft zeker verschil tussen de verschillende bonen. Ik ben fan van een espresso van verse bonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *