Koffie zetten zonder apparaat

koffie zetten zonder percolatorKoffie zetten zonder apparaat kun je op verschillende manieren doen! Ik zet ze voor je op een rijtje.

1. Oploskoffie

De simpelste methode van koffie zetten zonder apparaat is natuurlijk door oploskoffie te gebruiken. In dat geval heb je alleen heet water en oploskoffie nodig. Oploskoffie kun je in verschillende vormen kopen. Bijvoorbeeld in een pot. Maar ook in losse zakjes oploskoffie.

Oploskoffie heb je bovendien in allerlei verschillende smaken! Denk aan Latte Macchiato, maar ook Capuccino.

2. Ouderwets koffie zetten

Bij ouderwets koffie zetten gebruik je een koffiefilterhouder, en een papieren koffiefilter. De koffiefilterhouder zet je op je koffiekan. Vervolgens doe je daarin een papieren filter. Dat maak je nat. Je doet koffie in het papieren koffiefilter. En daarover giet je heet water. Even laten trekken, en je heb een ouderwets bakje koffie.

3. Koffie zetten in een papieren zak

In speciale camping winkels kun je Grower’s Cup kopen. Dat is een papieren zak. Daarin zit koffie! Het enige dat je hoeft te doen is er kokend heet water in gieten. En voila: een lekker bakje koffie. Dit is een supermakkelijke manier van koffie zetten zonder apparaat.

4. Koffie zetten met een percolator

Koffie zetten met een percolator zie je vaak in oude films! Dan staat er zo’n percolator op een vuurtje. Dat is ook het makkelijke aan deze manier van koffie zetten zonder apparaat: je verhit het water heel pittoresk op een vuurtje.

5. Aeropress

De Aeropress is relatief nieuw! Hij werd uitgevonden in 2005 door ene Alan Adler.  Hier onder zie je een demonstratie:

Koffie zetten zonder apparaat

Zoals je ziet heb je bij alle methodes van koffie zetten zonder apparaat toch wel wát apparatuur nodig. Al is het maar een snelkoker om het water te koken. De methode die nog het meest in de buurt komt van koffie zonder apparaat vind ik de percolator.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *