Op de koffie

op de koffie

Ik houd van koffie. Koffie is voor mij gezelligheid en warmte.

Daarom houd ik ook van de uitdrukking op de koffie.

Op de koffie

Je kunt natuurlijk zeggen: 'Ik ga op bezoek bij de buurvrouw en drink daar een kopje koffie.' Maar je kunt ook opperen:


'Ik ga op de koffie bij de buurvrouw!'

Iedereen snapt dan wel wat je bedoelt.

Hoewel het eigenlijk een wonderlijke uitdrukking is. Want hoezo 'op de koffie'? Ga je op de koffie zitten? Of er op staan?

De uitdrukking: Op de koffie komen

De uitdrukking Op de koffie komen heeft ook een figuurlijke betekenis. Op de koffie komen betekent dan bijvoorbeeld dat je te laat bent. Of dat je de gevolgen van je daden nog wel gaat merken!


'Hij gaat nog wel op de koffie komen!'

Ga jij graag bij mensen op de koffie?

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

6 reacties

  1. Leuk!! Ik ga vanmiddag op de koffie bij mijn nichtje, om meteen haar nieuwe keuken te bewonderen. Gezellig hoor, al denk ik trouwens dat het geen koffie, maar thee drinken wordt. Gek hé, je zegt niet zo snel: ik ga op de thee. Op de koffie klinkt vertrouwder...

  2. Ik ga nog zelden bij iemand op de koffie .Hoogstens een keer of 5 per jaar bij een heel aardige buurvrouw 3 huizen verder .Ik/wij houden niet[meer] van mensen om ons heen en ik mis er ook niets aan eerlijk gezegd .

  3. Haha, het is inderdaad een rare uitdrukking ¨op¨ de koffie. Ik ben dol op koffie en vind het een moment van opstarten, gezelligheid, rust, troost, vul maar in wat je wilt. Een kop koffie kan op veel momenten iets toevoegen...
    Als ik met een van mijn vriendinnen afspreek om weer eens even bij te kletsen dan noemen we dat bij elkaar op de koffie komen. Grappige is wel dat zij altijd thee drinkt maar het toch op de koffie komen noemt...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *