Bonomi koffie: product review

bonomi koffie

Als het om koffie gaat, dan ken ik de merken Douwe Egberts, La Perla en Nespresso, daar houdt het wel zo'n beetje bij op.

En hoewel ik bijna overal op bezuinig door het huismerk te kopen, ben ik al jaren trouw aan Douwe Egberts.

Bonomi koffie: sinds 1886

Dus toen ik een mailtje kreeg van de Bonomi koffie of ik hun koffie eens wilde proberen, had ik nog nooit van hen gehoord. Dus wie schetst mijn verbazing dat ze volgens hun website al 1886 een begrip zijn in Italië en 'ver daar buiten'. Ik heb duidelijk weer eens iets gemist.

Maar ik wilde best hun koffie eens proberen.

Mijn ervaring met Bonomi koffie

Toen ik de verpakking van de Bonomi koffie opende viel de structuur van de koffie me als eerste op. Die is namelijk bijna poedervormig. De koffie van DE is korreliger en grover van structuur.

Ik maakte de Bonomi koffie op dezelfde manier klaar als mijn DE koffie: dus 3 afgestrekend maatschepjes koffie op 4 koppen koffie. Ik houd nu eenmaal niet van hele sterke koffie.

Smaak Bonomi koffie

Ik werd verrast door de zachtheid van de Bonomi koffie. Deze koffie smaakt zacht als het ware. Op maandagochtend drink ik altijd koffie met twee collega-moeders en uiteraard vroeg ik hen ook naar hun mening. Eentje proefde geen verschil met mijn 'normale' koffie. Maar de andere merkte, net als ik, op dat deze koffie heel zacht is.

bonomie

Over Bonomi

Bonomi is van origine een Italiaans koffiemerk, afkomstig uit Binasco (Milaan). Het bedrijf is opgericht in 1886 door Federico Bonomi, een jonge koffie-ondernemer. Uit meer dan een eeuw aan ervaring worden de meest geavanceerde technieken van branden toegepast. Voor de Blu-blend gebruiken ze nog steeds het originele recept.

Mathijs van der Hurk ontdekte Bonomi koffie tijdens een reis naar Milaan. Hij bracht Bonomi koffie in 2014 naar Nederland.

Conclusie over Bonomi koffie

Ik vind Bonomi koffie lekker. Maar ik ben het nog niet in de supermarkt tegengekomen. Anders zou ik het wellicht best kopen. De Bonomi koffie is inmiddels op en ik drink weer gewoon mijn DE koffie.

Praktische informatie over Bonomi koffie

Op de site van Bonomi koffie vind je meer informatie over hun koffies. Je kunt daar ook koffie bestellen. Een pak Bonomi koffie van 250 gram kost 6,50. Daarmee zou je 35 kopjes Espresso kunnen maken staat op de website.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *