En voor mijn kind een babycino! Appelsap is zooo 2023.

babycino

In de Amerikaanse The Brooklyn Paper verscheen een artikel over de opkomst van de babycino, ook wel gespeld als babyccino. Hippe ouders willen hun kind de kans geven hetzelfde te drinken als zij.

Wat is een babycino?

Een babycino is gestoomde melk met melkschuim en wat kaneel. Het is speciaal ontworpen voor kinderen. Het ziet eruit als een cappuccino, maar bevat geen cafeïne. Het is eigenlijk een schuimige melk met een beetje cacaopoeder of chocoladesiroop erop gestrooid. Soms wordt er ook een snufje kaneel toegevoegd voor extra smaak.

Het doel van deze kleuterkoffie is om kinderen het gevoel te geven dat ze een 'koffieachtig' drankje hebben. Kinderen kunnen hetzelfde als papa en mama drinken, maar dan op een kindvriendelijke manier. Het is een leuke en onschadelijke traktatie voor kinderen, meestal geserveerd in kleine kopjes.

Recept voor babycino: zelf maken

Zelf zo'n kinderkoffie maken is niet moeilijk. Hieronder een basisrecept voor het maken van een babycino thuis:

Ingrediënten

  • Volle melk
  • Cacaopoeder of chocoladesiroop
  • Optioneel: snufje kaneel
  • Toppings zoals marshmallows, sprinkles of slagroom.
  • Eventueel een vormpje om mooie afbeeldingen op de babyccino te maken.

Stappenplan

  1. Giet een kleine hoeveelheid volle melk in een steelpannetje. Verwarm de melk op een laag vuur tot het warm is, maar niet kookt. Roer af en toe om te voorkomen dat de melk aan de pan blijft plakken.
  2. Is de melk warm? Gebruik dan een melkopschuimer of klop de melk met een garde totdat er een luchtig schuim ontstaat aan de bovenkant.
  3. Giet de warme melk in een kleine kop, maar laat ruimte aan de bovenkant voor het schuim.
  4. Strooi een beetje cacaopoeder over het schuim aan de bovenkant van de melk, of voeg een kleine hoeveelheid chocoladesiroop toe voor wat zoetigheid. Optioneel: Voeg een snufje kaneel toe:
  5. Geef de kinderkoffie aan het kind en zorg ervoor dat het niet te heet is.

Dit eenvoudige recept geeft je een heerlijke peuterkoffie zonder cafeïne, perfect voor kinderen. Je kunt de verhoudingen aanpassen naar smaak en eventueel andere toevoegingen proberen, zoals vanille-extract of een vleugje suiker, afhankelijk van de voorkeuren van het kind.

Tsja, eigenlijk is het gewoon een beker warme melk met pretenties.
Maar voor kinderen kan zo'n kinderversie van koffie denk ik wel leuk zijn. Ze willen vaak hetzelfde als papa en mama. En nu kunnen ze, terwijl jij jouw cappuccino drinkt, hun eigen koffie opslurpen.
N.B. Wil je een vegan versie maken? Gebruik dan bijvoorbeeld amandelmelk, havermelk, sojamelk en plantaardige chocoladesiroop of cacaopoeder.

Babyccino Hema

Eén van de plekken waar je terecht kunt voor een babyccino is bij de Hema! Als ik hem zie wil ik hem zelf ook. Wat een superleuk drankje heeft de Hema ervan gemaakt:

hema babyccino

Je kunt op diverse plekken een babyccino drinken. En in ieder geval dus bij de Hema!

Babyccino inspiratie en ideeën

Op Pinterest vind je superleuke ideeën voor deze lekkere kinderkoffie!

En deze is ook prachtig:

En tot slot:

Leestips

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *