Tassimo: product review + ervaringen

tassimo

Sinds de introductie van de Tassimo ben ik nieuwsgierig geweest naar dit apparaat. Want het is een soort alleskunner. Je kunt er thee, koffie, chocolademelk etc. mee maken! Bovendien zijn er heel veel verschillende smaken.

Maar wat ik me ook steeds afvroeg was dit:

‘Als alles door het zelfde tuitje gaat, smaakt de thee dan niet koffie? En de koffie naar chocolademelk?’

Angela heeft een Tassimo. En ik vroeg haar het hemd van het lijf over haar ervaringen!

Dus lees nu alles wat je altijd al weten wilde over de Tassimo!

Waarom kocht je de Tassimo?

Ik kreeg de Tassimo voor mijn verjaardag van mijn man. Afgelopen januari ging ik voor het eerst naar Starbucks. Ik werd echt verliefd op hun koffie, lattes en theeën. Maar, eerlijk is eerlijk, het is een dure liefhebberij.

Toen zag ik dat Tassimo ook Macchiato en Caramel Macchiato’s in het assortiment  had. Precies de smaken die ik erg lekker vond bij de Starbucks. Voor de prijs van 1 kop koffie bij de Starbucks kon ik er met de Tassimo wel 8 tot 12 maken!

Dus dat was snel uitgerekend toch?

Wat verwachtte je van de Tassimo?

Ik verwachtte een goede sterke smaak, lekkere koffie. Volromig, zoals het hoort

Waar en wanneer kocht je de Tassimo?

Ik kocht de Tassimo 8 maanden geleden bij de Blokker. Ik kreeg hem cadeau en het was een introductieaanbieding.  Een Tassimo kost 89,99 bij bol.com (Red.)

Hoe vind je de Tassimo in het gebruik?

Het apparaat is echt super makkelijk in gebruik door zijn unieke systeem met streepjescodes. Op een of andere manier weet het apparaat precies hoeveel water en/of warmte er doorheen moet. Dus je hoeft alleen je cup erin te doen en op de startknop te drukken.

Hoe voorkom je dat de verschillende drankjes naar elkaar gaan smaken?

Ik gebruik hem niet dagelijks, dus ik spoel hem 1x door ná gebruik. En als hij langere tijd niet gebruikt is, spoel ik hem ook nog een keer door voor ik hem weer gebruik. Ik vind niet dat de thee naar koffie smaakt of andersom,. Terwijl ik bij de Senseo wel vind dat je thee altijd een beetje naar koffie smaakt.

Wat moet je in een Tassimo doen: cups of koffiepads?

Het zijn plastic cupjes, ze noemen het een T-disc. Er zijn 23 verschillende smaken koffie, thee en chocomelk. En je hebt bijvoorbeeld een T-disc tassimo milka.

Welke heb je geprobeerd? Hoe bevielen ze?

Ik heb geprobeerd:

 • De Oreo Cookie. Dit was mijn laatste aankoop. Na één keer besloot ik dat die niet echt lekker is.
 • Groene thee met munt verreweg mijn favoriet, smaakt lekker fris zoals t bedoeld is
 • Forestfruit thee. Er zit hibiscus in dus smaakt zuur. Niet mijn ding
 • Chai Latte; hier had ik veel van verwacht. Maar helaas. Chai Latte hoort sterk van smaak te zijn maar de melksmaak overheerst
 • Latte macchiato en Latte macchiato Caramel; in 1 noemer want ik vind ze weinig van elkaar verschillen helaas. En vooral aan deze drankjes zit een typisch smaakje, wat ik niet anders kan omschrijven dan plastic of chemisch. Niet heel sterk maar toch wat… deze smaak zit aan bijna alle dranken.

Hoe vaak gebruik je de Tassimo?

Omdat de T-discs best duur zijn, € 4,89 per doosje van 8 a 12, is het voor mij meer een luxe artikel. Daarom gebruik ik de Tassimo niet dagelijks. Zo’n 1 a 2x per week neem ik een drankje. Erg weinig he?

Waar kun je Tassimo cups kopen?

Alleen bij Albert Heijn, of online. In de winkel zijn er maar 10 van de 23 cups te koop. Dus voor meer smaken moet je online bij de Albert kopen. Erg jammer. Ik denk dat dit concept een dikke misser is.

Hoeveel T-discs zitten er in een verpakking?

8 tot 12 discs. Het verschilt per product.

Hoeveel kosten T-discs?

€ 4,89 per doos

Is een Tassimo voordelig in het gebruik? Of vind je het een duur apparaat?

Ik vind het in verhouding een duur apparaat, en dure vullingen. Momenteel neig ik meer naar de Dolce Gusto.

Is een Tassimo goedkoper dan een Senseo?

Nee, hij is zeker duurder!

Wat onderscheidt een Tassimo van een Senseo?

De Tassimo heeft een slim systeem waarbij hij per cup echt weet hoe heet het water moet zijn, en hoeveel water er bij moet. En de Tassimo geeft een hele dikke schuimlaag bij de dranken waarbij het hoort.

Zou je de Tassimo aanraden?

Nee ik zou hem niet aanraden. De Tassimo is wel slim bedacht. Maar het werkt niet. Niet voor mij in ieder geval.

Mijn moeder heeft een gewone koffie uit de Tassimo gedronken en vond hem wel lekker. Zij proefde geen bijsmaakje. Dus ik denk dat het bijsmaakje komt door de melkdiscs.

Ik ga de Tassimo misschien wel weg doen. Om de volgende redenen:

 • De Tassimo is  duur in gebruik
 • Bijsmaakje
 • De smaak valt tegen

Wat voor nieuw apparaat zou je kopen?

Ik zou óf de Senseo weer kopen, de oude ging kapot en mijn man wilde heel graag zo’n apparaat met bonen (espresso apparaat maar ook met melkschuimer en warmer) óf de Dolce Gusto overwegen.

Zie ook Retro espressomachine.

Vergelijkbare berichten

4 reacties

 1. Wat ik helemaal niet lees als nadeel is de enorme berg afval die deze cupjes apparaten veroorzaken. Meest gebruikt is aluminium een metaal dat met zeer veel milieuschade gewonnen wordt en niet herbruikt wordt. Wat mij betreft mag er daarom nog een afvaltoeslag op die cupjes van een euro per cupje.
  Met iets meer eigen invloed mask je deze dranken met gemak zelf, lekkerder en goedkoper.

 2. Wij hebben een dulce gusto en zijn daar erg tevreden over. Ook bezoek is altijd blij. Ik vind de prijs ook stevig en daarom drinken wij deze ook niet elke dag maar meer voor de lekker. In de ochtend drinken we nescafe gold, één bakkie. Wij drinken graag latte caramel en cappuccino. Voor bezoek hebben we ook espresso en gewone koffie.
  Nic

 3. Ik dacht gisteren een reactie geplaatst te hebben over de volledige recycleerbaarheid van de aluminium nespresso cupjes? Die is blijkbaar verdwenen… Aluminium is tot in het oneindige recycleerbaar zonder kwaliteitsverlies. Plastic cupjes daarentegen.. Cupjes zijn een uitkomst als er weinig koffie gedronken wordt, elk kopje is dan vers.

 4. Ik heb een vraagje ( denk dat ik het antwoord al weet ), maar kunnen er in de tassimo apparaat alleen tassimo cups in?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *