Bekende merken koffie in horeca

Als ik ergens ga koffie drinken, en dat doe ik graag en vaak, dan komen er een aantal koffiemerken vaak voorbij. Ik kan dit zien aan het kopje waarop het merk staat. Het is niet zo dat ik het zelf kan proeven…

Het koffiemerk dat ik het vaakst tegenkom op mijn kopje koffie is Beukenhorstkoffie. Andere merken die ik regelmatig krijg voorgeschoteld zijn:

  • Peeze (hiervan vind ik de kopjes vaak zo klein)
  • Lavarra (dit type koffie is in mijn beleving vaak vrij sterk)
  • Segafredo (deze vind ik ook vaak erg sterk)
  • Smit & Dorlas
  • Hesselink

Maar op Datlinq las ik dat het meest verkochte merk in horeca toch nog gewoon Douwe Egberts is met op nummer twee Peeze. Thuis drink ook altijd Douwe Egberts koffie, uit hun rode verpakking en dan de fijne maling.

Lavazza koffie bij Koffiecentrale
Lavazza koffie bij Koffiecentrale

80% van horeca maakt koffie met volautomaat

Op Datlinq las ik ook dat maar liefst 80% van de horeca koffie zet met een zogenoemde volautomaat. Daarmee worden voor elk kopje koffie eerst koffiebonen gemalen, en het hele proces van koffiezetten gaat automatisch. Met andere woorden: je kunt er eigenlijk niets aan verknoeien als horeca-medewerker. Je hoeft alleen maar op een knopje te drukken immers. Bij zogenoemde halfautomatische koffiezetapparaten is er meer ruimte voor menselijke fouten.

Koffie van Bakker Bart en de Hema

Ik drink regelmatig een kopje koffie bij Bakker Bart. Ik kon helaas op hun website niet vinden welke koffie ze daar gebruiken. Ik heb ze mijn vraag gestuurd, en ben benieuwd naar het antwoord. Zo gauw ik het heb kom ik het hier melden : )

Een andere plek waar ik regelmatig koffie drink is bij de Hema. Daar gebruiken ze koffiebonen van het Hema merk. En inderdaad zo’n volautomaat volgens mij. Ook over hun koffie kon ik helaas weinig informatie vinden. Behalve dit:

Hema koffie en het Rainforest Alliance keurmerk

De Hema koffie voldoet voor 50% aan het Rainforest Alliance keurmerk. De Rainforest Alliance zet zich in voor de natuur en voor betere sociale omstandigheden in landbouw, bosbouw en toerisme.

‘Producten met het Rainforest Alliance logo bestaan voor minimaal 90% uit gecertificeerde ingrediënten. Producten met 30-90% gecertificeerde ingrediënten mogen een variant van het logo dragen waarop duidelijk staat aangegeven welk percentage gecertificeerd is.’

Wil je bijvoorbeeld het merk Lavazza zelf kopen? Lavazza koffie bij Koffiecentrale is verkrijgbaar vanaf 19,95.

Heb jij een favoriet merk koffie? Dat van mij is dus gewoon Douwe Egberts.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. De lekkerste koffie dronk ik deze week in een wegrestaurant (onder de paraplu van La Place). Het was geweldig. Een Latte. Wat voor soort het was weet ik niet. Ik weet wel dat de koffie daar een duurzaam product is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *