Koffiefilter randje: waar dient dat eigenlijk voor?

koffiefilter randje

Soms zijn er van die dingen waar je eigenlijk nooit over nadenkt.

Tot ze je ineens opvallen, en je denkt:


'Waarvoor is dat koffiefilter randje eigenlijk?!' 

Dat had ik met het koffiefilter randje. Jarenlang gebruikte ik mijn Melitta koffiefilters zonder er verder bij stil te staan. Tot ik op een dag ineens dat randje echt zag. Maar waar is dat koffiefilter randje eigenlijk voor? En moet je daar wat mee? Of is het voor de sier?

Koffiefilter randje heeft een functie

Het koffiefilter randje blijkt een duidelijke functie te hebben. Je kunt het namelijk omvouwen om zo het koffiefilter beter te laten passen in je koffiezetapparaat. Je vouwt het om, waardoor het beter past.


Conclusie over koffiefilter randje

Het randje aan je koffiefilter heeft nut! Het is bedoeld om je koffiefilter goed te laten passen in je koffiezetapparaat, zodat de koffie lekker wordt.

Je voorkomt zo bovendien dat het filter als het ware dichtklapt terwijl je koffie zet.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

2 reacties

 1. Wat een onzin! Als ze het randje niet gemaakt hadden zou het filter meteen passen zonder iet te hoeven omvouwen. Het randje zit daar vanwege fabricagetechnische reden.

 2. Wat 'Unknown' hierboven schrijft, wordt weerlegd op de website van Melitta!
  .
  Als je op de website melitta.nl in de balk bovenaan op ‘Advies’ klikt, zie je o.a. ‘Veelgestelde vragen over de producten’ staan. Klik je daarop, dan kun je vervolgens op ‘Filterzakjes’ klikken. En dan komt als eerste vraag: ‘Waarom moet ik filterpapier omvouwen vóór het inleggen in de filterhouder?’ En het antwoord is dan - ingekort - om het filterpapier precies in de vorm van de filterhouder te laten passen en om te voorkomen dat het filterpapier tijdens het koffiezetten naar binnen klapt.
  .
  Aan de andere kant heeft ‘Unknown’ óók gelijk! De derde vraag is namelijk: ‘Hoe blijft filterpapier aan elkaar zitten?’ En daarop is het antwoord - ingekort - dat door het samenpersen van twee geribbelde zijden het filterpapier aan elkaar blijft zitten.
  .
  Melitta kan toch moeilijk lijm gaan gebruiken?!? Wordt je koffie mee verpest! Dus het geribbelde randje is ‘fabricagetechnisch’ nodig EN OOK is het zinvol om dat randje om te klappen!
  .
  Trouwens, tot voor kort wist ikzelf dit allemaal niet. Ik kwam op Koffiezettertje’s blog vanwege soms een filter-omklap-probleem. Meestal gebeurt het als ik minder koffie in de filter doe en dus eigenlijk een kleinere filter zou moeten gebruiken. Een randje van de filter eraf knippen leek me de oplossing. Maar ga nu kijken of het omvouwen van het randje afdoende is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *