Koffiepads varkensvet

varkensvet in koffiepads
Soms hoor je van die dingen die niet erg smakelijk klinken! Zoals het gerucht dat in koffiepads varkensvet zou zitten!

Zit er varkensvet in koffiepads?

Je vraagt je misschien af wat varkensvet te maken heeft met koffie? Het idee is dat in koffiepads varkensvet zou zitten voor een mooie schuimlaag! Inderdaad is het zo dat in veel voedingsmiddelen dierlijke bijproducten zitten. Denk aan kaas, sap, olijfolie, brood en chips.

Maar gelukkig kon het Douwe Egberts Senseo team voor opheldering zorgen over het onderwerp koffiepads varkensvet! Zij schreven:

'Alle SENSEO® koffiepads voor zwarte koffie bevatten 100% pure koffie. Onze Cappuccino en Cities varianten bevatten naast zwarte koffie nog andere ingredienten maar geen varkensvet.

Het karakteristieke, natuurlijke, crèmelaagje op de koffie ontstaat doordat de koffie onder druk door de kleine opening van de padhouder gaat. De crèmelaag is daarmee niets anders dan koffie met luchtbelletjes erin.'

Koffiepads varkensvet: niet waar

Het verhaal dat koffiepads varkensvet bevatten is dus niet waar. Het is een typisch broodje aap verhaal!

Vertrouw je het toch niet?

Kijk dan op het etiket van je zak met koffiepads. Fabrikanten zijn verplicht daar alle ingrediënten te vermelden.

Vergelijkbare berichten

5 reacties

  1. Het idee alleen al dat er varkensvet in zou zitten geeft me rillingen. Mocht dat het geval zijn geweest dan zou mijn senseo apparaat per direct verbannen zijn uit de keuken en zou ik weer op de ouderwetse manier koffie zijn gaan zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *