DE Koffievrouwtje: hoe ze veranderde!

DE koffievrouwtje

Misschien kijk je er nooit echt meer naar, maar wist je dat op de verpakkingen van DE het zogenaamde koffievrouwtje staat?

Ooit was het koffievrouwtje gekleed in klederdracht met een Friese muts op haar hoofd. Maar de tijden veranderen, en het koffievrouwtje ook.

Ik vind de afbeelding van het koffievrouwtje erg gezellig! Laten we daarom haar veranderende uiterlijk eens op een rijtje zetten!

Hoe het koffievrouwtje veranderde

1898 Introductie van het beeldmerk van het koffievrouwtje

koffievrouwtje
1950-1960

1921 Het beeldmerk van het koffievrouwtje wordt gedeponeerd bij de voorloper van het Benelux Merkenbureau
1983 Voortaan schenkt het koffievrouwtje niet één maar twee kopjes koffie! Dit was om de gezelligheid van koffiedrinken te benadrukken.

het koffievrouwtje
Twee kopjes koffie, dus na 1983

1992 Niet het koffievrouwtje maar de koffiekán wordt een soort thermoskan
2000 Het beeldmerk wordt 'opgefrist'
2002 Het koffievrouwtje wordt vervangen! En voortaan heet ze de Aroma Lady. De Aroma Lady werd wel omschreven als een 'rank dameshoofd met koffiedampen'.

Dat gebeurde onder invloed van het Amerikaanse concern Sara Lee dat destijds eigenaar was van Douwe Egberts. De Amerikanen wilden de DE koffie een wereldser uitstraling geven. Het idee was dat het nostalgische vrouwtje de moderne consument niet meer aansprak.

de aroma lady
De Aroma Lady 2002 - 2009 moet staan voor 'genieten', 'verwennen' en 'verrijken'

2010 -2012 De Aroma Lady wordt op haar beurt opgefrist

het koffievrouwtje
2010-2012

2012 Douwe Egberts zet het koffievrouwtje weer op de verpakking! Maar alleen op de luxe filtermalingen. En ze is niet meer te herkennen als een Friezin... Wel zie ik twee kopjes koffie.

het koffievrouwtje 2014
2014

Lees ook mijn post over Douwe Egberts punten!

Hoe  vind jij het nieuwe koffievrouwtje?

Vergelijkbare berichten

4 reacties

  1. Ik vind het nostalgische koffievrouwtje een stuk leuker. Maar misschien ben ik wel partijdig want mijn vaders kant van de familie is Fries. Ik heb in Friesland gewoond in het dorp met het Douwe Egbertsmuseum en het oorspronkelijke huisje van Douwe Egberts. In Joure dus 🙂

    VeggieMo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *