Goede koffie hoeft niet duur te zijn

D.E. Koffiezetapparaat

Ik zet mijn koffie dagelijks met mijn roze D.E. filterkoffiezetapparaat. Dit apparaat werkt heel simpel: heet water sijpelt via fijngemalen koffiebonen en neemt de smaak op. En dan heb je koffie.

Mijn D.E. filterkoffiezetapparaat was helaas niet zo goedkoop. Ik ben me er van bewust dat ik flink betaald heb voor het merk, en natuurlijke de roze kleur. Hij kostte maar liefst 169,-!

Voor 46 al een prima koffiezetapparaat

Volgens de de Consumentengids van januari 2019 heb je voor maar 37,99 euro al een prima koffiezetapparaat. De Braun Cafehouse pur aroma kreeg van hen een 8,2 en het predikaat uitblinker.

Het beste koffiezetapparaat, ten tijde van het onderzoek, is volgens hen op dat moment de Siemens TC86503. Deze heeft bovendien een thermoskan die de koffie goed warm houdt. Hij kost 95 euro en kreeg een 8,3.

Toch handige informatie voor arme studenten die van koffie houden vind ik. Voor 46 euro komen ze dus al een heel eind.

Mijn D.E. filterkoffiezetapparaat is helaas niet getest. Jammer, want ik had best willen weten hoe dat scoorde.

Fun fact over zwarte koffie

Wist jij dat zwarte koffie zonder suiker in de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum staat? Koffie werd in 2015 toegevoegd aan de Schijf van Vijf.

De reden dat koffie in de Schijf van Vijf werd gezet is dat de Gezondheidsraad bewijs vond voor positieve effecten van cafeïne in koffie:

Als je per dag twee tot vier koppen koffie drinkt dan heb je ongeveer 10% minder risico op hartziekten en beroerte.

Meer dan 4 kopjes koffie per dag wordt afgeraden. Want teveel cafeïne is dan weer niet gezond en kan klachten geven. Ook geldt dit alleen voor koffie die is gezet met een koffiefilter. Zonder filter zit er namelijk cafestol in de koffie en dat is slecht voor je cholesterol gehalte. Een koffiefilter houdt deze stof keurig tegen.

Ben ik blij dat ik altijd filterkoffie drink.

Tot slot

Ik vind het erg goed nieuws dat je voor nog geen 40,- een prima koffiezetapparaat kunt kopen dat lekkere koffie biedt. Wel vind ik het dan best erg dat ik zoveel geld heb betaald voor mijn koffiezetapparaat. Dat is dan relatief echt wel erg duur. Anderzijds: ik geniet nog dagelijks van haar mooie uiterlijk : )

Zorg dat je de gratis Scoupy app hebt op je smartphone. Daarmee kun je namelijk leuke cashbacks krijgen op je boodschappen. Zoals koffie!

Lees ook mijn post over Douwe Egberts punten!

Wat voor type koffiezetapparaat heb jij?

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *