Koffie bij de Hema: lauw warm

Sinds de Hema goedkope ontbijtjes verkoopt voor maar 1 euro, is het aanzienlijk drukker als ik daar op donderdagochtend naar toe ga.

Lauwe koffie van de Hema nog kouder

Waarschijnlijk zie ik daarom sommige medewerkers alvast een stuk of 4 kopjes koffie klaarzetten. Ik zie dat met lede ogen aan. Want de koffie van de Hema ís al niet al te warm. En als je de pech hebt één van die kopjes te krijgen die al klaar staat, zit je al gauw achter een kop lauwe koffie.

Ik bezoek de Hema dan ook vooral voor de gezelligheid en de goedkope broodjes. Die broodjes neem ik namelijk mee voor mijn kinderen. En de koffie drink ik noodgedwongen vrij snel op. Ik zou er liever langer van genieten!

'Mag ik misschien een vers kopje koffie?'

Laatst vroeg ik toch maar schoorvoetend of ik misschien een vérs getapt kopje koffie mocht. Er had namelijk bovendien een meneer nogal staan hoesten boven de kopjes koffie die al klaar stonden. Maar de medewerkster zei bits: 'De damp slaat er nog af!'
Deemoedig droop ik af. Jammer dat de Hema Academie nog geen assertiviteitscursussen geeft!

Koffie van de Hema: verbeterpunt

De koffie van de Hema zou aanzienlijk beter kunnen wat mij betreft. En verbeterpunt 1 is: maak hem warmer! Misschien speelt de vorm van de kopjes ook een rol. Die zijn vrij wijd, waardoor de warmte snel ontsnapt.

Is de koffie van de Hema expres niet al te warm?

Maar het zou natuurlijk ook kunnen dat de temperatuur van de koffie van de Hema expres niet al te warm is. Om er zo voor te zorgen dat mensen de koffie snel opdrinken. Ik doe dat tenminste vaak wel, want anders is hij zo koud. En dat betekent dat mensen nóg een kop koffie kopen, óf de Hema winkel in gaan. Win - win voor de Hema dus.
Leestip: Babycino koffie
Wat vind jij van de koffie van de Hema? En hoe zit het met de thee van de Hema? 

Vergelijkbare berichten

13 reacties

 1. Misschien moet de thee ook wel warmer zijn, omdat je anders zo'n vieze schuimkraag krijgt! Bakker Bart hebben we inmiddels ook in Doetinchem. Misschien ga ik aanstaande donderdag wel vreemd met Bakker Bart...

 2. Ik ben voor mijn beroep oa aankoper van koffie voor mijn firma, en ook bij ons is de huidige koffie erg snel koud. En dat is helemaal niet met opzet, het ligt aan verschillende factoren, oa koffiemachine en de snelheid waarmee de koffie doorloopt en de koffie zelf. De kopjes kunnen er een klein beetje verschil bij maken maar niet erg veel. Jammer maar helaas niet veel aan te doen dus. Misschien als ze andere koffie kopen...
  Grtz, Nina

 3. Ik drink ook regelmatig koffie (verkeerd) bij de Hema en het is mij eigenlijk nooit opgevallen dat ie niet heet genoeg is. Een koffie verkeerd wordt ook altijd vers gemaakt of je kan 'm zelf, bijvoorbeeld bij de Hema in Amstelveen, uit een apparaat tappen. Ik zal van de week eens een "onderzoekje" doen 🙂

 4. Ik neem altijd de ijskoffie. Die is altijd lekker op smaak, koel en niemand zet alvast een koud drankje in een warm restaurant.
  De gewone koffie mogen ze van mij gebruiken om de wc door te spoelen.
  Ik had trouwens gezegd dat de koffie voor de verandering weliswaar warm is maar dat er iemand op heeft gehoest. En dan gewoon blijven staan en wachten op de koffie.

 5. Mijn dochter drinken ook graag ijskoffie bij de Hema. Die wordt inderdaad ter plekke gemaakt, en die krijg je echt vers.

  Achteraf had ik inderdaad gewoon moeten zeggen dat iemand er overheen gehoest had. Maar dat durfde ik toen niet goed meer… Ik moet echt wat assertiever worden!

 6. Ik neem altijd speciale koffie bij de HEMA. En die wordt wel speciaal voor me gemaakt. Volgens mij met caramel. Weet het niet zeker. Gauw nog eens doen.

 7. Ik krijg spontaan smetvrees van je verhaal. Ik kom eigenlijk nooit bij de Hema om koffie te drinken. Ik zou je verhaal kunnen verplaatsen naar de kroketten van de FEBO. Als ze te lang in de automaat hebben gelegen zijn ze lauw en dus niet zo lekker. Ik wil er altijd een direct uit de frituurpan en zo bestel ik hem dan ook. Omdat ik in het verleden lauwen kreeg bah! Ze maken daar gelukkig geen probleem van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *