Filterkoffie zetten

filterkoffie zetten

Filterkoffie zetten is niet moeilijk. Filterkoffie zetten kun je op verschillende manieren doen.

 1. Als opgietkoffie
 2. Met een electrische koffiezetapparaat
 3. Met een stoffen filter
 4. Met een AeroPress
 5. Met een Sifon

Maar bij filterkoffie zetten denken de meeste mensen aan koffie zetten met een koffiezetapparaat. En dat is misschien niet de meest spannende manier om koffie te zetten. Maar het levert wel heerlijke koffie op! Als je goede koffiebonen en vers water gebruikt tenminste.

Filterkoffie zetten met een electrisch koffiezetapparaat

Zorg dat je ‘middelgrof gemalen’ koffie hebt. Middelfijn gemalen koffie is geschikt voor veel methodes van koffie zetten.

 1. Vul het reservoir van je koffiezetapparaat met vers koud water.
 2. Doe een papieren koffiefilter in de filterhouder. Ik gebruik zelf altijd Melitta filters.
 3. Schep koffie in koffiefilter. De vuistregel is: 60 gram koffie op 1 liter water. Maar het hangt af van je smaak natuurlijk. Zelf doe ik altijd voor 3 kopjes koffie water in mijn Philips Cucina en schep daar 2 maatschepjes koffie bij.
 4. Zet het koffiezetapparaat aan.
Dat is mijn favoriete moment! Nu zal spoedig je keuken zich vullen met de heerlijke geur van vers gezette koffie!

N.B. vergeet niet je koffiezetapparaat regelmatig te ontkalken. Je waterkoker ontkalken moet trouwens ook regelmatig.

Lees hier hoe je de juiste maat filterzakjes kiest.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

9 reacties

 1. Alle fantastische machines ten spijt, zelf gezette filterkoffie blijft het lekkerst inderdaad. Wij hadden in de camper vorig jaar een piepklein koffiezetapparaat geschikt voor camperen en daar zette we echt de lekkerste koffie mee. Helemaal lyrisch waren we ervan. Toen sloeg ik tijdens het afwassen de pot tegen de kraan stuk….. Helaas ben je dan kansloos want die kleine potjes kan je niet los kopen… Dus dan doen we het in de camper voortaan met opzetfilter en thermoskan, ook lekker…

 2. O, o, koffie zetten. Honderd wegen naar een kopje koffie. Vroeger had ik een koffiezetapparaat op de gastenkamer, een enkeling zette koffie. Nu heb ik supersonisch koffiezetapparaat en helaas ook kapitalen kwijt aan pads. Niet de gewone Senseo, nee een luxer ding met een vingertop te bedienen,
  Het koffiezetapparaat in mijn keuken maakte de koffie lauw. Ik zet nu met de hand koffie, eerst kook ik het water en doe het in de dubbelwandige kannen, als ik zover ben, kook ik het water weer uit de kannen en zet met de hand koffie, nu komt het heet bij gasten. Er wordt nu ook meer koffie gedronken.

 3. Omdat ik de enige ben die hier in huis koffie drinkt, zet ik koffie met een losse filter op een mok. Een aardewerken filter, 1 maatschepje gemalen koffie. Ik las eens dat je niet moet opgieten als het water net heeft gekookt omdat te heet water een bittere smaak geeft. Dus nu wacht ik even met opgieten en de koffie is inderdaad lekkerder. En ik giet eerst een klein beetje water op de koffie zodat de korrels kunnen wellen. Dus niet meteen een hele plens.

 4. Ik ben het helemaal met je eens Nesrin. Nu maak je mij ook niet meer blij met Senseo. Maar kun je nagaan hoe wantrouwig ik destijds tegenover mijn eigen koffie stond, dat ik liever Senseo dronk…

 5. Een tijdje terug had ik ook een wat duurder koffiezetapparaat gekocht. Een Philips die ook bonen kon malen. Maar daarmee was de koffie ook zo lauw. Ik kon het (gebruikt en wel) gewoon terugsturen naar bol.com toen ik mijn miskoop besefte.

  Ik ben nog steeds onder de indruk van de service!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *