Koffiehoek keuken

koffiehoek

Steeds meer mensen maken een speciale koffiehoek in hun keuken. Een soort koffiebar thuis!

Je zou het bijna kunnen zien als een soort kleine horeca hoek in je eigen huis. Je hoogstpersoonlijke koffiecorner voor als je even een pauze neemt.

Zeker voor thuiswerkers of mensen die koffie in de horeca te duur vinden is zo'n koffiehoek in hun eigen keuken een leuk alternatief.

Koffiehoek keuken maken: wat heb je nodig?

Koffiezetapparaat

Stel, je wilt je eigen koffiehoek maken in je keuken. Wat heb je daarvoor dan nodig? Om te beginnen natuurlijk een koffiezetapparaat! Je kunt geen koffiehoek maken zonder een apparaat waarmee je koffie zet. Afhankelijk van je voorkeur kan dit een traditioneel koffiezetapparaat, een espressomachine, een Franse pers of zelfs een koffiezetapparaat voor enkele kopjes zijn.

Koffiebonen of gemalen koffie

In je koffiehoekje zet je ook de koffie of koffiebonen klaar. Als je eerst zelf je koffiebonen maalt, is een koffiemolen ook handig natuurlijk. Maak je gebruik van koffiecups of pads, dan zet je die erbij.

Kopjes en mokken

Een koffiecorner is de plek waar je naartoe gaat om je koffie te maken en te pakken. Kopjes, mokken of glazen mogen dus ook niet ontbreken.

Koffieaccessoires en basisbenodigdheden voor koffie

Zet er ook koffie en eventueel melk bij. Ik bewaar mijn koffiemelk altijd in de koelkast, maar je zou bijvoorbeeld van die zakjes met creamer neer kunnen leggen. Andere handige koffieaccessoires zijn een thermoskan, melkopschuimer en eventueel speciale koffie siropen. Een dienblad zou ik er ook bij zetten! Dan kun je de verse koffie met lekkers makkelijk meenemen naar je zitplek, én mooi presenteren.

Koekjes of snacks

Kleine snacks zoals koekjes of biscotti kunnen een leuke toevoeging zijn voor bij je koffiehoekje in de keuken.

Voor de thee liefhebbers

Ook al is het een koffiecorner, er zijn vast ook mensen die liever thee willen. Voor hen zet je een waterkoker neer, theezakjes en natuurlijk theeglazen.

Decoratieve elementen

Voeg wat persoonlijkheid toe aan de koffiehoek met decoratieve items zoals planten, kunstwerken of interessante mokkenrekken.

Waar maak je een koffiehoek in de keuken?

Een koffiehoekje op het aanrecht maken is vaak een logische plek. Daar heb je immers vaak alle spullen al bij de hand.

koffiehoek keuken

Maar als je een kleine keuken hebt, of een klein aanrechtblad, heb je misschien geen plek op het aanrecht. Gelukkig zijn er dan genoeg andere mogelijkheden voor een koffiecorner.

Koffiecorner op een trolley of in een keukenkastje

Zoals een trolley, oftewel een leuk houten kastje op wielen. Een andere optie is de koffie hoek maken in een kastje. Ik heb mijn keukenkastje hiervoor weleens overwogen. Ook een keukeneiland kan een goede plek zijn voor een koffiecorner. Laat het maar een Ikea over om een prachtig voorbeeld te geven van een Ikea koffiehoek:

Koffiehoek in de woonkamer

koffiehoek woonkamer

Het nadeel aan een koffiecorner in je woonkamer is dat je daar geen keukenkraan hebt. Aan de andere kant: veel koffiezetapparaten hebben een vrij groot waterreservoir, waar je meerdere keren mee kunt doen. Dan is het simpelweg een kwestie van regelmatig bijvullen, maar heb je niet voor elk kopje koffie een waterkraan nodig.

Koffiehoek Keuken samenvattend

Hieronder een handig overzicht van alles wat je nodig hebt voor een gezellig koffiehoekje bij jou in de keuken of woonkamer. Daarbij heb ik ook rekening gehouden met mensen die liever thee willen.

 • Koffiezetapparaat naar keuze
 • Koffiebekers of mokken, of glazen!
 • Koffiecups of pads
 • Voor de cappuccino fans: melkopschuimer
 • Melk in cups of een melkkannetje
 • Koffielepels
 • Theelepeltjes
 • Theezakjes of losse thee
 • Thee ei
 • Suikerpot of zoetjes dispenser
 • Voorraadpot (voor de cups)
 • Dienblad
 • Koekjes of iets anders lekkers
 • Thermoskan
 • Kan met vers water

Heb jij een speciale koffiehoek in huis?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *