Wat is nou échte Italiaanse koffie?

italiaanse koffie

Ik houd van koffie!

Elke dag drink ik rond een uur of tien met veel plezier drie kopjes koffie.
Toch heb ik het gevoel dat ik niet een echte, goede koffiedrinker ben.
Als het om koffiedrinken gaat voel ik me toch vaak een 'amateurtje'. Want ik weet weinig van 'echte' koffie zoals Espresso. Bovendien drink ik koffie die ik maak met een ouderwets koffiefilterapparaat.
Eerlijk gezegd vind ik Espresso koffie vaak te bitter.
Voor mij bevestigt dat een beetje het idee dat ik geen echte koffiedrinker ben, want die zijn er juist dol op dacht ik.
Sophie schreeft onderstaand artikel over de vraag: 'Wat is nou echte Italiaanse koffie?'

Wat is nou échte Italiaanse koffie?

Koffie is een heel populair drankje. Veel mensen beginnen de dag met een sterke kop koffie om zichzelf goede moed en positiviteit in te praten. Tussen de middag volgt de tweede kop koffie om de dag door te komen, na werk de derde, en na het eten de laatste, vaak samen met een lekker koekje of een plakje cake.

Dit betekent dat de doorsnee Nederlander per dag gemiddeld 4 kopjes koffie drinkt!
Ben jij op zoek naar een echte smaaksensatie als het aankomt op koffie? Probeer dan eens Italiaanse koffie! Want zoals meeste mensen niet weten, staat Italië naast zijn pizza en pasta ook nog eens bekend om zijn heerlijke koffie!

Cappuccino, espresso en macchiato

De koffiesoorten cappuccino, espresso en macchiato kennen we allemaal wel. De namen geven al weg dat deze soorten koffie inderdaad ontstaan zijn in Italië. Maar hoe zit het met de geschiedenis van deze delicatessen?

Cappuccino

Cappuccino komt oorspronkelijk uit Wenen, een deel dat in de 18e eeuw, toen de koffie geïmporteerd werd, nog tot Noord-Italië behoorde. Deze soort koffie bestaat uit een sterke shot espresso gevolgd door warme melk en een laag schuim om hem af te maken. Heerlijk voor bij het ontbijt of met een zoete lekkernij!

Espresso

Espresso; je haat het, of je houdt ervan. Mensen die het gewend zijn om koffie met melk en/of suiker te drinken, zullen geen grote fan zijn van dit Italiaanse experiment. In de jaren 1900 vonden de Italianen namelijk een kopje koffie uit dat precies voor één persoon bedoeld was! Door water, onder hoge druk, door zeer fijngemalen koffie te persen, is de espresso als probeersel ontstaan. Één van de favorieten van veel Italianen.

Macchiato

De macchiato wordt gezien als een ‘vrouwendrankje’. Het voornaamste component van deze drank, is opgeschuimde melk. Hier wordt vervolgens espresso aan toegevoegd. Wat overblijft, is een warme drank die iedereen een goed humeur geeft!

Italiaanse koffie van koffiebonen

Tegenwoordig kun je zelf heerlijke Italiaanse koffie zetten. Het enige wat je hoeft te doen, is Italiaanse koffiebonen aan te schaffen! Je kunt de bonen vervolgens malen en door middel van een filter kun je een overheerlijke en sterke kop koffie zetten.
Kies jouw favoriete roast en experimenteer!
Dankjewel Sophie voor je leuke en interessante artikel!

Leestip

Heb jij een favoriete soort koffie?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *