Wat is voor jouw belangrijker: lekkere koffie of hoe jouw koffiezetapparaat eruit ziet?

koffiezetapparaat

Wat is voor jouw belangrijker: lekkere koffie of hoe jouw koffiezetapparaat eruit ziet?

Je zou denken dat het antwoord heel logisch is: je wilt natuurlijk lekkere koffie!

Mijn oog wil ook wat

Maar ik moet bekennen dat 'looks' voor mij toch ook belangrijk zijn als het gaat om een koffiezetapparaat. Ik ben echt enorm blij met mijn roze koffiezetapparaat. Maar volgens de Consumentenbond had ik voor een kleine 40 euro een prima koffiezetapparaat kunnen kopen dat ook uitstekende koffie zet.

Toch koos ik daar niet voor, omdat ik die 'niet mooi' vond.

Het is eigenlijk wel wonderlijk, want verder kan uiterlijk me doorgaans niet zoveel schelen. Maar ik vind het leuk als er een mooi koffiezetapparaat op mijn aanrecht staat. Daar kan ik echt wel van genieten. Zo vind ik deze retro espressomachine echt prachtig.

Pim schreef voor Koffiezettertje onderstaande blogpost over een Animo koffiemachine!

Op zoek naar een nieuwe koffiemachine? Probeer één van de Animo koffiemachines!

Veel Nederlanders houden van koffie. Een goed begin van de dag wordt gekenmerkt door een sterke kop koffie, eventueel met melk en suiker, en scrollen door social media. Tussen de middag is het tijd voor de tweede kop koffie en na het avondeten volgt er natuurlijk nog één.

Gemiddeld 4 koppen koffie per dag

Uit het nationaal Koffie- en theeonderzoek blijkt dat Nederlanders per dag gemiddeld 4 koppen koffie drinken! Dat is meer dan 1400 kopjes koffie per jaar. Deze koffie komt natuurlijk uit een koffiezetapparaat, een keukenapparaat dat in haast ieder huis terug te vinden is. Maar alles wat werkt, kan stuk. Heb jij een nieuw koffiezetapparaat nodig? Probeer eens één van de vele Animo koffiemachines!

Filter- of bonenkoffie?

Iedereen drinkt zijn of haar koffie anders. Dit komt uiteindelijk allemaal neer op persoonlijke voorkeur en smaak. De één drinkt hem zwart, de ander doet er melk in, weer een ander houdt meer van suiker en sommigen drinken uitsluitend espresso. Hoe dan ook, koffie kan gelukkig op allerlei manieren gedronken en gemaakt worden, waardoor er voor iedereen wel iets lekkers tussen zit.
Het begint bij de manier waarop de koffie gezet wordt. Er wordt hierbij een onderscheid gemaakt tussen filterkoffie en bonenkoffie. Over het algemeen is bonenkoffie sterker van smaak, aangezien deze direct van gemalen bonen wordt gezet.
Filterkoffie is vaak een mengelmoes van diverse soorten bonen die door middel van de filtermethode gezet worden. Deze ouderwetse methode wordt niet vaak meer gebruikt tegenwoordig, omdat het vrij lang duurt voordat je een bakje koffie kan drinken. Toch houden veel koffieliefhebbers van deze manier van koffiezetten.
Tussen de Animo koffiemachines vind je een koffiemachine die bij jouw smaak past!

Energiezuinigheid

Animo koffiemachines zijn zeer energiezuinig. Super handig wanneer je veel en regelmatig koffie drinkt. Daarnaast houdt het merk rekening met het milieu tijdens het produceren en in elkaar zetten van hun machines. De onderdelen worden in plastic bakken aangeleverd die vervolgens weer terug worden gestuurd om te hergebruiken. Zo wordt er geen plastic verspild.
Kortom, ben je op zoek naar een nieuwe koffiemachine? Voor een energiezuinige en uitgebreide keuze kan het geen kwaad om naar de Animo koffiemachines te kijken!

Nawoord van mij

Dankjewel Pim voor je enthousiaste verhaal over Animo koffiemachines. Ik heb ze meteen even opgezocht, om te zien hoe ze eruit zien. Het lijken me prima apparaten, maar qua looks winnen ze het niet van mijn roze koffiezetapparaat ; )
Verder vond ik het feitje over de 'vier koppen koffie' per dag interessant! Zelf drink ik 's ochtends rond 10 uur altijd 3 (kleine) kopjes koffie.

Leestip

Hoeveel koffie drink jij op een dag? En hoe belangrijk vind jij het uiterlijk van je koffiezetapparaat?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *