Horeca gesloten vanwege corona: 7 survival tips

Voor wie graag een gezellig kopje koffie drinkt in een horecagelegenheid zijn het vervelende tijden. Vanwege de coronacrisis moet de horeca immers gesloten blijven.

Het is een hard gelag voor alle horeca ondernemers, en natuurlijk ook voor ons, hun klanten.

Dus geen kopje koffie meer bij Bakker Bart, of in je favoriete cafeetje.

Hoe kom je deze vervelende periode door?

Met deze 5 praktische tips!

Horeca gesloten vanwege corona: 5 survival tips

  1. Veel horeca gelegenheden zoeken andere manieren om hun klanten te bedienen. Bijvoorbeeld met drive throughs. Je zou eens kunnen kijken of jouw favoriete koffie horeca een dergelijk initiatief heeft.
  2. Een ander goed alternatief is koffie kopen, en elders opdrinken. De zogenoemde koffie to go. Om weer even Bakker Bart aan te halen: je mag er binnen geen koffie meer drinken, maar je kunt er wel koffie kopen en die op een andere plek opdrinken.
  3. Investeer in je eigen koffie. Als je nog geen goed koffiezetapparaat in huis had, is dit een goed moment om er eentje kopen. Zorg dat de koffie die je zelf thuis zet net zo lekker is als in de horeca. Volgens de meest recente test van de Consumentenbond levert de Braun PurAroma de lekkerste koffie op.
  4. Maak een feestje van je eigen koffie. Vraag jezelf af: 'Wat vind ik zo leuk aan koffie in een horecagelegenheid?' Voor mij is dat de presentatie op een dienblad, het koekje, soms een glaasje water of likeurtje. Doe dit thuis na. Presenteer je koffie alsof je in een horecagelegenheid bent.
  5. Zorg voor een goede thermoskan en neem je eigen koffie mee voor onderweg. Als je thuis ook lekkere koffie kunt zetten, kun je die prima meenemen. Koop een goede thermoskan waar de koffie lekker warm in blijft en je kunt onderweg lekker koffie drinken. De ANWB testte de Thermos Isoleerfles - Thermax als beste.

Tot slot

Zolang de horeca gesloten is, en je er dus geen koffie kunt drinken, is het de kunst om er het beste van te maken. Koop je favoriete koffie in 'to go' vorm, of zorg dat je eigen koffie net zo lekker is. En maak een gezellige koffiehoek!

Leestips

Kopje koffie buiten de deur

Uitgestelde koffie.

Hoe kom jij de sluiting van de horeca door?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *