Coffee to stay, oftewel gewoon thuis koffie drinken!

Coffee to stay

Wie kent niet het principe van coffee to go! Kijk alleen maar eens om je heen op treinstations en in de trein. Koffietijd in de trein!

Menigeen loopt met een beker koffie in de hand. Koffie drinken is al heel lang niet meer iets dat je alleen maar thuis doet. Het is ook iets dat je ‘on the go’ doet. En sinds de opkomst van Starbucks en heuse barista’s, werd coffee to go steeds populairder.

Coffee to stay is ook fijn en lekker!

Maar persoonlijk ben ik ook nog steeds dol op thuis koffie drinken. Gewoon in alle rust, uit een mooi kopje dat op een schoteltje staat.

Coffee to stay.

En daarover gaat deze post.

Hoe maak je coffee to stay, en wat heb je daarvoor nodig?

Coffee to stay: zo doe je dat!


Je hoeft geen barista te worden!

Allereerst is het goed om te weten dat je geen speciale opleiding nodig hebt, of een cursus tot Barista om thuis lekkere koffie te zetten. Met de juiste apparatuur kom je een heel eind! Vroeger toen ik niet goed wist hoe je koffie moest zetten, vond ik om die reden een Senseo erg handig. Daarmee kon ik het niet fout doen.

Ken jezelf: weet hoe jij je koffie lekker vindt!

Het is de kunst om van jezelf te weten hoe jij je koffie graag drinkt. Houd je van een straffe espresso? Dan is en bijvoorbeeld een Jura espressomachine handig voor jou. Daarmee wordt het makkelijk om thuis espresso te maken. Maar het kan ook zijn dat je geniet van een kopje Senseo koffie. In dat geval is een Senseo voor jou de juiste apparatuur. Ik zet mijn koffie altijd met een Douwe Egberts koffiefilterapparaat. Dat past bij mijn smaak.

Presentatie is goud waard! 

Het is de kunst om jouw coffee to stay, jouw kopje koffie thuis, zo te presenteren dat het goed voelt. Maak er een klein feestje van. Zo presenteer ik mijn dagelijkse kopje koffie altijd op een dienblad met daarop: een schoteltje met 6 pepernoten, suiker, een klein Picardieglas met ananasstukjes op eigen sap, een sierlijk kopje en schotel voor de koffie, koffiemelk en een waxinelichtje dat ik aansteek. In de lente en zomer vervang ik het waxinelichtje met een bloem:

koffie
Zo drink ik mijn koffie van 10 uur!

Zo voelt mijn kopje koffie echt als een rustig moment, waarvoor ik de tijd mag nemen. Het is elke dag weer een fijne traktatie aan mezelf.

Tot slot

Coffee to stay is een budgetvriendelijk en duurzaam alternatief voor de bekende Coffee to go. Maak van jouw koffie thuis een moment voor jezelf, en ‘kleedt’ het feestelijk aan.
Veel koffieplezier!
Hoe zet jij jouw koffie to stay?

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *